Heeft u uw ziekteverzuim onder controle?

Ziekteverzuim is en blijft een belangrijke kostenpost voor veel bedrijven. Ook al hebben veel bedrijven het risico grotendeels afgedekt met verzekeringen dan nog is het belangrijk om het ziekteverzuim onder controle te houden en niet onnodig hoog te laten oplopen. Dat zal op langere termijn voor een substantiële stijging van de kosten zorgen.

Bent u zich bewust van de risico’s die u met uw bedrijf loop?

  • Wist u bijvoorbeeld dat u als werkgever ook na het vertrek van een medewerker toch nog 10 jaar lang voor de WGA schade verantwoordelijk bent?
  • En heeft u al gemerkt bij de verlenging van uw ziekteverzuim verzekering dat u als u wat meer schades heeft gehad direct een flinke premiestijging voor de kiezen krijgt?
  • Bent u bij uw arbodienst een nummer of heeft u echt het gevoel dat de arbodienst er voor u is wanneer u ze nodig heeft?
  • Past de bedrijfsarts wel bij uw bedrijf. Snapt de bedrijfsarts waar uw belangen liggen en waar uw problemen zitten of heeft u telkens met een andere bedrijfsarts te maken?

Kortom redenen genoeg om een check te doen en samen met mij te kijken naar uw ziekteverzuim in z’n totaliteit en de ziekteverzuimdossiers in het bijzonder.

Een paar simpele voorbeelden waar u waarschijnlijk nooit bij hebt stilgestaan:

  • De gemiddelde verzuimfrequentie in Nederland is 1,1 dat betekent dus dat elke medewerker gemiddeld 1,1 x per jaar verzuimt. Wat doet u nu met een medewerker die in de afgelopen twaalf maanden 3x of meer heeft verzuimd?
  • Gemiddeld is elke medewerker 7,7 dagen per jaar niet aanwezig vanwege ziekteverzuim. Wat doet u nu met een medewerker die in de afgelopen 2 jaar gemiddeld 12 tot 14 dagen verzuimde?
  • U heeft een medewerker die inmiddels al 3 maanden thuis is. Heeft u een probleemanalyse en is er een plan van aanpak WIA opgesteld?

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een ‘’verzuimcheck’’ en laat u adviseren.

Angenent Project Begeleiding

Angenent Project Begeleiding

N

Personeels- en verzuimmanagement

N

Op afstand dichtbij!

PROJECTEN

 

APB ALMERE

Roef 16, 1319 AK Almere
Tel. +31 36 5470162
Mob. +31 6 51334965

KvK: 39071450
BTW: NL1202.98.028.B.01
Rekening: NL58ABNA0558394760

» Disclaimer

 

Share This